зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

17 Січня 2018
ПРЕЗИДЕНТ СХВАЛИВ НОВІ ПРАВИЛА ВСТАНОВЛЕННЯ ГАЗОВИХ ЛІЧИЛЬНИКІВ
Кінцевий термін переведення споживачів, що використовують газ тільки для приготування їжі, на лічильники перенесено на 1 січня 2021 року

Президент підписав Закон «Про внесення змін до Закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу» (на базі законопроекту № 5722).

Про цей Закон, схвалений Верховною Радою 21 грудня передбачає, що остаточне переведення споживачів, які використовують газ тільки для приготування їжі, на лічильники перенесено на три роки - до 1 січня 2021 року. До цього часу оплата має нараховуватися за нормами споживання, встановленими Кабміном.

Крім того, облаштування будинків лічильниками не оплачуватиметься з місцевих бюджетів - дозволено всі джерела фінансування, окрім цього. При цьому передбачено компенсацію витрачених споживачем коштів на встановлення індивідуального лічильника - за встановлений у 2018 році прилад компенсація надається протягом 12 місяців шляхом врахування в тарифі на розподіл газу. Порядок і розміри компенсації витрат на придбання та встановлення приладів обліку встановить Кабмін.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем опублікування. У Кабміну буде 3 місяці для вдосконалення своєї нормативно-правової бази.

По матеріалам ЛІГА:ЗАКОН