зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

16 Лютого 2018
Ситуація із заборгованістю по виплатах заробітних плат шахтарям є неприпустимою. Мінфін підключено до вирішення проблеми в екстреному режимі
Наразі Міненерговугілля відпрацьовує проблемні питання з Антимонопольним комітетом, щоб якомога швидше врегулювати ситуацію і здійснити платежі шахтарям державних шахт.

За дорученням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Міністерство фінансів долучено до вирішення проблеми з боргами із виплати заробітних плат перед шахтарями державних шахт. В координації з Віце-прем’єр-міністром Володимиром Кістіоном із залученням всіх задіяних в цьому процесі органів відпрацьовуються невідкладні заходи для здійснення платежів.

Міністерство фінансів отримало паспорт за відповідною бюджетною програмою від Міненерговугілля, затвердження якого є однією з необхідних умов для здійснення платежів Державною казначейською службою.

Паспорт був розглянутий в екстреному порядку та вже затверджений.

Об’єм необхідного фінансування зазначається в паспортній програмі профільного Міністерства, у даному випадку - Міненерговугілля. До моменту її подачі до Мінфіну відомство не має даних про суму коштів, що має бути спрямована на виплату заробітної плати шахтарям.

Нагадаємо, що у Держбюджеті-2018 передбачено 1,3 млрд. гривень на бюджетну програму “Здійснення заходів із забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції та подальшого реформування державного сектору вугільної промисловості”.

За інформацією Міністерства фінансів України