зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

30 Липня 2018
Звернення голови Профспілки Віктора Турманова до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.
Сьогодні, 30 липня, голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов звернувся до Прем'єр- міністра України Володимира Гройсмана з листом. В листі голова Профспілки від імені шахтарів України висловив щиру вдячність Прем'єр- міністру України за підтримку у вирішенні нагальних шахтарських проблем, зокрема, наполегливість і послідовність дій з прийняття Верховною Радою України законопроекту № 8362 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», яким передбачено збільшення бюджетних видатків вугільній галузі на 1,4 млрд. грн., що мають бути спрямовані на виплату заробітної плати та погашення боргів з неї.

Проте, як зазначається в даному листі, ситуація на вугільних підприємствах з кожним днем погіршується, напруга в трудових колективах досягла критичної межі про що свідчать багаточисельні звернення представників шахтарських колективів до ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України . Заборгованість із заробітної плати працівникам вугільної галузі практично залишилася на тому ж рівні біля 600 млн. грн.
Особливу стурбованість викликає непідписання Головою Верховної Ради України і Президентом України до цього часу прийнятого 13 липня поточного року Закону України № 8362.

Від імені шахтарів України голова Укрвуглепрофспілки звернувся до Глави Уряду України з проханням використати всі наявні, як у Прем'єр- міністра України важелі для остаточного вирішення питання введення в дію даного Закону України та забезпечення сталого бюджетного фінансування державних вугледобувних підприємств країни із першочерговим здійсненням своєчасної виплати заробітної плати і невідкладного погашення наявних боргів з неї .