зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Серпня 2018
Х Пленум ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України.
Сьогодні, 21 серпня , відбувся Х Пленум ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України. На порядку денному було питання « Про розгляд документів V З'їзду Профспілки». В роботі Пленуму взяли участь голови первинних і територіальних організацій Профспілки, члени постійно діючих комісій ЦК Профспілки, а також народний депутат України Михайло Бондар. На Пленум було запрошено Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика. На початку засідання з інформацією виступив Міністр Ігор Насалик, котрий у своєму виступі поінформував присутніх про стан справ із виплати заробітної плати шахтарям та погашення наявної заборгованості з неї. Він зазначив, що Міністерство робить все для того, що б шахтарям вчасно виплачувалася заробітна плата. Зокрема, він зупинився на прийнятті законопроекту № 8362 « Про внесення змін до Закону України « Про Державний бюджет України на 2018 рік» щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі. Даний Закон підписаний Президентом і сьогодні опубліковано в газеті «Голос України». Даний Закон вступає в силу на наступний день після його опублікування.

Заслухавши інформацію Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика з запитаннями до нього звернулися голови територіальних організацій Профспілки Щербань В. П., Бабіч В. М., Калістратов Ю. І., Турчин О. П., Іванішин В. Т.

В свою чергу голова Профспілки Віктор Турманов зазначив, що для збереження галузі необхідний реальний бюджет на 2019 рік для вугільної галузі і Профспілка готова надати свої розрахунки і разом з профільним Міністерством відстоювати їх.Також профспілковий лідер у своєму виступі звернув увагу присутніх на необхідності термінового внесення в Парламент України законопроекту щодо продовження мораторію на банкрутство державних вугільних підприємств. Народний депутат України Михайло Бондар Виразив свою підтримку стосовно даної законодавчої ініціативи.

Стосовно головного питання порядку денного « Про розгляд документів V З'їзду Профспілки» доповів Перший заступник голови Профспілки Валерій Мамченко? rотрий зазначив, що всі проекти напрацьованих документів були направлені в територіальні і первинні організації для ознайомлення та надання зауважень та пропозицій стосовно даних проектів документів. Свої пропозиції та зауваження висловили: голова Дніпропетровського теркому Профспілки Сергій Юнак та голова Добропільського теркому Петро Древаль.

В результаті обговорення було прийнято рішення, схвалити проекти даних документів V З'їзду Профспілки працівників вугільної промисловості України з урахуванням наданих зауважень та пропозицій голів теркомів