зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

16 Жовтня 2018
Акція протесту шахтарів ДП « Торецьквугілля» в місті Києві.
Сьогодні, 16 жовтня, шахтарі ДП « Торецьквугілля» під керівництвом голови Торецької територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Василя Щербаня розпочинають пікетування будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з приводу критичної ситуації, яка склалася на шахтах ДП «Торецьквугілля» у зв'язку з відсутністю коштів, необхідних для виробничої діяльності та виплати заробітної плати шахтарям.

Протестні настрої шахтарів, які втомилися від постійних обіцянок влади і сім'ї, яких на даний час знаходяться на межі виживання відобразилися на привезених шахтарями транспорантах з вимогами повернути зароблені гроші. На даний час гірники вже готові не просити , а відкрито вимагати від профільного міністерства зароблене.

Бригадир забійників шахти « Центральна» Роман Ониксимов зазначив, що вони вимагають виплатити їм зароблені кошти, адже багатомісячна заборгованість за відвантажене вугілля досягла 80 млн. грн.

В свою чергу прохідник шахти « Центральна» Андрій Чорненький наголосив, що вони наполягають на виплаті коштів за відвантажене вугілля до 1 січня 2019 року.
Під час проведення акції протесту голову Торецької територіальної організації Василя Щербаня було запрошено на зустріч з Міністром Ігорем Насаликом. Зустріч відбувалася за участі голови Профспілки Віктора Турманова, заступника Міністра Анатолія Корзуна та директора «Держвуглепостача» Андрія Плюнгіна.

Під час зустрічі голова Торецької територіальної організації Василь Щербань вручив Міністру Насалику І. С. вимоги делегації Торецького теркому. В яких, зокрема, визначено:

1.Погасити заборгованість за реалізовану продукцію до 1 січня 2019 року.

2.Реалізацію товарної продукції відвантажувати при 100% передплаті за рядове вугілля у відповідності до Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України №378 ( пункт 10). У разі відсутності договорів на реалізацію вугільної продукції через « Держвуглепостача», дозволити реалізовувати вугільну продукцію по прямим договорам , по ціні не нижчій, встановленій прейскурантом « Держвуглепостач».

3. Підняти ціну на рядове вугілля марки « Ж» до 2000 грн.

4.Переглянути тарифи на електроенергію для шахт крутого падіння ДП «Торецьквугілля» до 1 грн. 05 коп.

5.Підняти тарифні ставки та оклади на 25% у відповідності з Постановою Уряду № 780 від 05. 09. 2018 року для підприємств, що знаходяться на лінії зіткнення і ведення бойових дій.

В свою чергу, Міністр пообіцяв завтра, 17 жовтня, провести зустріч з усією делегацією Торецької територіальної організації Профспілки, доручив розробити графік погашення заборгованості за реалізовану продукцію та дозволив реалізовувати вугільну продукцію по прямим договорам , по ціні не нижчій, встановленій прейскурантом « Держвуглепостача».