зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

17 Жовтня 2018
Всеукраїнська акція протесту Федерації профспілок України.
Сьогодні профспілкові організації з усієї країни провели всеукраїнську акцію протесту під стінами Кабінету Міністрів України. На ці дії профспілок змусили , насамперед, плани Уряду з підвищення ціни на природній газ для населення, постійне зростання цін на споживчі товари і послуги ЖКГ, а також небажання влади дослухатися до вимог ФПУ щодо необхідності суттєвого підвищення прожиткового мінімуму. Зокрема, не враховані пропозицій профспілок при формуванні проекту Державного бюджету України на 2019 рік.

Понад 15 тисяч трудівників прийняли участь в акції протесту, які рішуче вимагають від влади – РОБОТУ, ЗАРПЛАТУ, ГІДНЕ ЖИТТЯ!

На мітингу в Урядовому кварталі на початку виступили Голова ФПУ Григорій Осовий, Голова Профспілки працівників вугільної промисловості України України Віктор Турманов, голова Київської міської організації Профспілки освітян Олександр Яцунь та багато представників трудових колективів – працівників бюджетної сфери, виробничників. сфери послуг, транспорту та інші .

Влада має почути свій народ – таким був основний заклик від тих, хто розповів з трибуни про найболючіші проблеми у галузях, які вони представляють.
Голова Укрвуглепрофспілки Віктор Турманов у своєму виступі наголосив на активну підтримку вугільниками країни даної протестної акції та озвучив основні вимоги шахтарів.

Головне - ввести в дію Закон № 8362, котрий був прийнятий Парламентом ще в липні місяці поточного року і яким передбачається додаткові 1,4 млрд. грн. за програмою "Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції». Невідкладного вирішення потребує питання виплати заборгованість по заробітній платі шахтарям, яка сягнула понад 1 млрд. гривень. Необхідно незабаром провести нараду під головуванням Прем'єр-міністра України за участі Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Міністра фінансів та голови Профспілки працівників вугільної промисловості України для детального обговорення проблем вугільної галузі та вжиття конкретних шляхів і дій щодо їх вирішення.

Що стосується бюджетних показників по вугільній галузі на 2019 рік, то профспілковий лідер зазначив , що вони зменшені на 50% в порівнянні з бюджетними показниками 2018 року.

На мітингу виступили також голови територіальних організацій Профспілки Турчин О. П. і Бабіч В. М., які охарактеризували стан справ на відповідних підприємствах і висловили незадовільне ставлення ставлення держави до шахтарських проблем.

Головною метою участі шахтарів в даній акції протесту - це донести до керівництва Держави свої вимоги та отримати зароблені кошти.