зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

18 Жовтня 2018
Профспілки рішуче попередили Уряд
За дорученням Прем'єр- міністра України Володимира Гройсмана Віце-прем’єр-міністром України Павло Розенко 17 жовтня поточного року провів зустріч з делегацією уповноважених представників Всеукраїнського профспілкового віче. Під час зустрічі голова Федерації профспілок України Григорій Осовий окреслив консолідовані вимоги ФПУ, які були одноголосно ухвалені учасниками Всеукраїнської акції протесту, а також передав пакет галузевих вимог, пропозицій, звернень та листів трудових колективів. В обговоренні профспілкових вимог взяли участь Міністр соціальної політики України Андрій Рева, Міністр освіти і науки Лілія Григорович, в.о Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, керівники різних секторів економіки.

На зустрічі з інформацією про ситуацію у вугільній галузі виступив голова Укрвуглепрофспілки Віктор Турманов. Який озвучив головні вимоги шахтарів України: ввести в дію Закон № 8362, котрий був прийнятий Парламентом ще в липні місяці поточного року і яким передбачається додаткові 1,4 млрд. грн. за програмою "Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції». Невідкладного вирішення потребує питання виплати заборгованість по заробітній платі шахтарям, яка сягнула понад 1 млрд. гривень. Складною залишається ситуацію і з плануванням фінансування бюджетних програм вугільної галузі на 2019 рік. На цей час запропонований Мінфіном України граничний обсяг формування видатків за бюджетними програмами вугільного сектору Міненерговугілля України становить лише одну третину від необхідних витрат. На даній зустрічі було наголошено на необхідності незабаром провести нараду під головуванням Прем'єр-міністра України за участі Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Міністра фінансів і голови Профспілки працівників вугільної промисловості України для детального обговорення проблем вугільної галузі та вжиття конкретних дій щодо їх вирішення.

Під час зустрічі Голова Профспілки працівників вугільної промисловості України передав листа Прем'єр-міністру України ( лист додається).


Скачать PDF


Скачать PDF