зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

22 Жовтня 2018
Комітетські слухання «Державний сектор вугільної промисловості. Стратегічне бачення і бюджетний процес».
19 жовтня 2018 року в Комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбулися Комітетські слухання на тему: «Державний сектор вугільної промисловості. Стратегічне бачення і бюджетний процес».

На слуханнях було обговорено питання погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям, формування Державного бюджету на 2019 рік по вугільної промисловості та шляхи виходу вугільної галузі з кризової ситуації.

В комітетських слуханнях взяли участь народні депутати профільних комітетів Верховної Ради України, представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства фінансів України, галузевих профспілок та інших державних установи і відомств. Профспілку працівників вугільної промисловості України на даному заході представляв голова Віктор Турманов. Виступаючи на слуханнях голова Профспілки подякував керівництву Комітету ПЕК за проведення даних слухань та в черговий раз озвучив стан справ у вугільній галузі. Зокрема, це - питання погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям, бюджетне фінансування галузі на 2019 рік. Профспілка працівників вугільної промисловості України наполягає на проведенню наради під головуванням Прем'єр-міністра України по вирішенню проблем вугільної галузі. У своєму виступі профспілковий лідер зазначив, що Укрвуглепрофспілка готова до подальшої активної співпраці з Комітетом Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та Урядом України по розв'язанню проблемних питань вугільної промисловості.

По результатам проведених комітетських слухань будуть підготовлені рекомендації для подальшого направлення їх до Уряду України.