зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

7 Листопада 2018
Прем’єр-міністр: Виділяємо 500 млн грн на забезпечення виплат зарплат шахтарям державних шахт
Як відомо, 6 листопада 2018 року, відбулася нарада – зустріч делегації представників шахтарських колективів Луганщини з з керівництвом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України стосовно вирішення проблемних питань шахтарських підприємств . Дана нарада відбулася за участі народних депутатів України та голови Профспілки Віктора Турманова.

Виступаючи на даній зустрічі голова Профспілки наголосив, що виділення 300 млн. грн. явно недостатньо для погашення існуючої заборгованості по заробітній платі і в цьому напрямку Уряду України необхідно вжити подальших невідкладних заходів.

Зазначену пропозицію підтримала в. о. Міністра енергетики та вугільної промисловості Максимець Т. В., яка зазначила, що на даний час вирішується питання виділення додатково 500 млн грн. по даній статті.

Як стало відомо, 7 листопада цього року Кабінет Міністрів України схвалив рішення про виділення додатково 500 млн. грн. на покриття фінансових збитків на державних шахтах, а отже, забезпечення можливості виплати зарплат шахтарям. Рішення представив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, рішення щодо фінансування шахт дозволить утримувати ситуацію з виплатами зарплат шахтарям.

«Приймаємо рішення про виділення 500 млн на покриття збитків шахт у державній власності. Там потрібно робити глибоку реформу, яку має запропонувати Міністерство енергетики та вугільної промисловості, - сказав Володимир Гройсман.

Сподіваємося на оперативне практичне вирішення даного питання.