зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

9 Листопада 2018
Зустріч в Держпраці.
Вчора, 8 листопада 2018 року , в Державній службі України з питань праці під головуванням голови даного відомства Романа Чернеги відбулася зустріч з представниками галузевих профспілок Федерації профспілок України. На даному заході Профспілку працівників вугільної промисловості України представляв Радник голови Профспілки Юрій Білуха.

На зустрічі були обговорені проблемні питання, які визначені у вимогах учасників всеукраїнської акції протесту, що відбулася у м. Києві 17 жовтня поточного року та узгодженні пропозиції з їх вирішення, що належать до компетенції Державної служби України з питань праці .

В своєму виступі Юрій Білуха відзначив критичний стан справ із забезпечення засобами індивідуального та колективного захисту шахтарів на державних вугледобувних підприємствах країни і відсутності необхідних коштів на придбання відповідних засобів.

Проте, незважаючи на багаторазові звернення ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України до Кабінету Міністрів України , Міністерства фінансів, Верховної Ради України в проекті Державного бюджету України на 2019 рік і вже прийнятому в першому читанні відсутня така важлива бюджетна програма, як « Заходи з охорони праці та підвищення техніки безпеки на вугледобувних підприємствах». Мінімальний обсяг фінансування по даній Програмі за розрахунками МІненерговугілля України має складати не менше, ніж 100 млн. грн.
Тому, запропоновано об'єднати зусилля Укрвуглепрофспілки, Федерації профспілок України і Держпраці стосовно вирішення даного питання і подати на друге читання у Верховну Раду України до зазначеного законопроекту необхідні доповнення і зміни.