зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

10 Грудня 2018
Вугілля на державних шахтах подорожчало.
30 листопада поточного року за участі представників ТОВ " Укртеплотехенерго", НКРЕКП, ТОВ"ДТЕК Енерго", ПАТ " Донбасенерго" під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика відбулася нарада з питання визначення граничної ціни на вугільну продукцію.

Із вступним словом виступив міністр І. Насалик, який поінформував присутніх про стан справ на ринку енергетичного вугілля.

Зокрема, Міністр зазначив, що відповідно до Порядку формування прогнозованої оптової ринкової ціни електричної енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 03.03. 2016 року № 289, з урахуванням показників Прогнозованого балансу ОЕС України на 20 19 рік та враховуючи зростання ціни вугілля в 2018 році. Базова ціна енергетичного вугілля на 20129 рік повинна складати не менше 2 800 грн/тонну( без ПДВ).

При цьому, навіть запропонована ціна вугілля не покриє собівартість вугільної продукції державних вугледобувних підприємств України.

Враховуючи викладене, граничний рівень ціни 1 тонни вугільної продукції для потреб теплових електростанцій енергогенеруючих компаній та теплових електроцентралей, що встановлений для державних вугільних підприємств на рівні 2 535 грн/ т ( без ПДВ та витрат на транспортування) потребує перегляду.

З метою забезпечення накопичення запасів вугілля ГК ТЕС та ТТЕЦ для проходження осінньо- зимового періоду 2018/2019 року було прийнято рішення щодо необхідності підняття ціни на вугільну продукцію.

З огляду на зазначене, індикативна ціна 1 тонни вугілля для ГК ТЕС та ТЕЦ України має становити 2 800 грн/ тонну ( без ПДВ та витрат на транспортування) при середній калорійності українського вугілля газової групи 5200 Ккал.

Відповідний протокол наради підписаний Міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом та оприлюднено на сайті Міністерства.