зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Грудня 2018
Верховна Рада України продовжила мораторій на банкрутство державних шахт до 2022 року.
Вчора,18 грудня, Верховна Рада України прийняла Закон України « Про внесення змін до деяких законів України для забезпечення державної підтримки у вугільній галузі» ( реєстр. № 9049, автор Бондар М. Л. та інші народні депутати). Відповідну законодавчу ініціативу підтримали 230 народних депутатів.

Головною метою даного Закону є продовження дії положень про тимчасове зупинення виконавчих проваджень та заходів примусового виконання рішень, а також про заборону на порушення справ про банкрутство щодо державних вугільних підприємств, крім рішень про виплату заробітної плати, вихідної допомоги, інших виплат (компенсацій), що належать працівнику у зв’язку з трудовими відносинами та рішень про стягнення заборгованості до фондів загальнообов’язкового соціального страхування і Пенсійного Фонду України до 1 січня 2022 року.

Профспілка працівників вугільної промисловості України висловлює щиру вдячність авторам даної законодавчої ініціативи народному депутату України Бондарю М. Л., В. о. голови комітету ПЕК Домбровському О. Г., всім співавторам та народним депутатам України за підтримку позиції Укрвуглепрофспілки стосовно невідкладного розгляду та прийняття такого важливого для шахтарів Закону.