зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

12 Березня 2019
Представники МОП в Україні з новим проектом по охороні праці.
Сьогодні, 12 березня, в м. Києві відбулася презентація Проекту Міжнародної організації праці ( МОП) «Охорона праці в Україні: технічна допомога задля подолання заборгованості із заробітної плати, встановлення мінімальної зарплати та рівного винагородження. Тривалість проекту 2 роки.

У рамках Проекту передбачено надання підтримки Уряду та соціальним партнерам в Україні в проведенні аналізу законопроектів та чинних нормативно-правових актів, що регулюють питання оплати праці, на відповідність конвенціям МОП №95, №100, №111, №131, та №173 (Р.І, Р.ІІ), що ратифіковані Україною, а також в підтримці підготовки до ратифікації Конвенції МОП №173 (Р.ІІІ), досягнення тристоронньої домовленості щодо «дорожньої карти», розв’язання проблем заборгованості з виплати заробітної плати й початок її реалізації, створення механізму встановлення мінімальної заробітної плати, ініціювання внесення змін до законодавства, які забезпечать рівне винагородження за рівноцінну працю.

В презентації даного Проекту взяли участь представник МОП – Маріоко Оучі, Сергій Савченко – Національний координатор МОП в Україні , представники Міністерства соціальної політики України , ФПУ, Урядовий уповноважений з питань гендерної політики України , представники галузевих профспілок.


Розпочав презентацію даного проекту Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук, який охарактеризував комплекс проблем, що належить розв'язати в ході реалізації зазначеного проекту. Також він зазначив, що цей проект з'явився завдяки наполяганням профспілок.


Профспілку працівників вугільної промисловості України на даному заході представляв голова Профспілки Віктор Турманов. Виступаючи на даному заході Віктор Турманов зосередив увагу присутніх на заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств, на питанні збалансованості Державного бюджету України на 2019 рік щодо фінансування вугільної галузі.


Також профспілковий лідер порушив питання щодо оплати праці працівників промислової і не промислової групи державних вугледобувних підприємств. Болючим для Профспілки працівників вугільної промисловості України залишається питання повернення пільг працівникам вугледобувних підприємств., адже вугледобувні підприємства – це складна і небезпечна галузь виробництва. На завершення свого виступу голова Профспілки звернувся до представника МОП Маріко Оучі з проханням щодо надання допомоги по врегулюванню цих нагальних шахтарських питань на рівні Кабінету міністрів України.