зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

17 Травня 2019
Зустріч з Прем'єр- міністром України.
Сьогодні у Верховній Раді України за ініціативи голови профспілки працівників вугільної промисловості України Віктора Турманова та за участі народного депутата України Михайла Бондаря відбулася зустріч з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, на якій було обговорено кризову ситуацію, що склалася у вугільній галузі України.

Шахтарі та їх сім'ї доведені практично до зубожіння, через стійку невиплату їм у визначені терміни та в повному обсязі заробітної плати, заборгованість з якої на цей час становить близько 600 млн. гривень.

Слід зазначити, що визначені в Державному бюджеті2019 року обсяги державної підтримки вугледобувних підприємств по всіх параметрах вичерпані.

Тому, Кабінету Міністрів України необхідно здійснити термінові практичні дії стосовно стабілізації фінансово - господарської діяльності підприємств державного сектору вугільної галузі в частині збільшення коштів на державну підтримку вугледобувних підприємств. Зокрема, на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції, на капітальне будівництво, технічне переоснащення шахті охорону праці.

У зв'язку з цим керівник Уряду України по результатам проведеної зустрічі пообіцяв надати доручення Віце- прем'єр -міністру невідкладно провести нараду за участі Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Міністра фінансів України з розгляду питань щодо забезпечення подальшої сталої діяльності вугледобувних підприємств.