зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

17 Травня 2019
Законопроект про підтримку вугільної галузі зареєстровано у Верховній Раді України
Сьогодні в Парламенті України підготовлений за ініціативи Профспілки працівників вугільної промисловості України народним депутатом України Михайлом Бондарем зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» щодо збільшення видатків за бюджетною програмою « Реструктуризація вугільної галузі» (реєстр. № 10307).

Метою прийняття даного акту є забезпечення належної державної фінансової підтримки державних вугледобувних підприємств з видобутку вугілля , що нині знаходяться у кризовому стані на потреби реструктуризації вугледобувних підприємств, проведення їх технічного переоснащення та забезпечення сталої і в повному виплати заробітної плати шахтарям і невідкладного погашення наявної заборгованості з неї.

У законопроекті пропонується збільшити видатки Державного бюджету України на 2019 рік за бюджетною програмою ( КПКВК) 1101590 «Реструктуризація вугільної галузі» на державну підтримку вугледобувних підприємств, зокрема, на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції, на капітальне будівництво, технічне переоснащення шахті охорону праці, що дозволить здійснити необхідні технічні заходи з оновлення шахтного фонду, своєчасно і в повному обсязі виплачувати заробітну плату шахтарям з погашенням існуючої заборгованості з неї. Також потребує витрат врегулювання питання стосовно сталого забезпечення у поточному році оплати за спожиту електроенергію державними вугледобувними підприємствами.

Разом з тим, під час Години Уряду на запит народного депутата Михайла Бондаря Прем'єр- міністр України Володимир Гройсман повідомив, що Уряд України готовий співпрацювати в даному напрямку. У зв'язку з реєстрацією даної законодавчої ініціативи Міністру фінансів України надано доручення по співпраці з автором законопроекту для винайдення джерел фінансування вугільної галузі.