зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

6 Вересня 2019
ВІДСТОЮВАННЯ ІНТЕРЕСІВ ШАХТАРІВ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ
На сайті Верховної Ради України опубліковано проект закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» щодо збільшення видатків за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі», реєстр. № 1138 від 29 серпня 2019 року, поданий народним депутатом України, головою підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України Михайлом Бондарем.

Метою прийняття даного акту є забезпечення мінімального рівня належної державної фінансової підтримки державних вугледобувних підприємств, які знаходяться у кризовому стані, на потреби реструктуризації шахт, проведення їх технічного переоснащення та забезпечення сталої і в повному обсязі виплати заробітної плати шахтарям і невідкладного погашення наявної заборгованості з неї.

У законопроекті пропонується збільшити видатки Державного бюджету України на 2019 рік за бюджетною програмою (КПКВК) 1101590 «Реструктуризація вугільної галузі» на 1 000 000,0 тис. грн, що дозволить здійснити окремі технічні заходи з оновлення шахтного фонду, сплачувати витрати за спожиту електричну енергію та здійснювати відповідні виплати на заробітну плату шахтарям з погашенням існуючої заборгованості з неї.

В свою чергу, 5 вересня поточного року голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов звернувся з листом до голови профільного Комітету Верховної Ради України Андрія Геруса та до народних депутатів, членів даного комітету щодо необхідності невідкладного розгляду та підтримки зазначеного законопроекту з наданням пропозицій ЦК Профспілки щодо бюджетного фінансування вугільної галузі за відповідними програмами в 2020 році.