зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

5 Грудня 2019
Наради в Мінекоенерго по розгляду програм діяльності державних шахт.
З 19 листопада по 6 грудня поточного року в Міністерстві енергетики та захисту довкілля України за участі голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктора Турманова та заступника голови Андрія Зиміна, представників профспілкових організацій державних шахт проходили наради з розгляду діяльності державних вугледобувних підприємств. Наради відбувалися на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. Їх мета – детально дослідити ситуацію на кожному конкретному підприємстві та обговорити перспективи подальшого розвитку підприємств державного сектору вугледобувної галузі України.

Під час даних нарад була заслухана інформація керівників підприємств ДП «Селидіввугілля», ДП «Мирноградвугілля», ДП «Шахта» ім. Сургая», ДП «Шахта «Південнодонбаська №1», ДП «Первомайськвугілля», ПАТ «Лисичанськвугілля», ПАТ «Шахта «Надія» та ДП «Волиньвугілля», ДП «Дирекція будівництва об'єктів» шахта №10», ДП « Торецьквугілля», ДП « ВК «Краснолиманська».

Прийом програм очолював заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Станіслав Ковалевський, який відзначив, що Уряд України поставив завдання розібратися з наявною кризовою ситуацією та знайти ефективні шляхи виходу з неї.

На даних нарадах виступив голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов. У своєму виступі профспілковий лідер акцентував увагу на основних проблемах галузі: відсутність оплати за відвантажене вугілля, систематична невиплата заробітної плати шахтарям, постійне недофінансування галузі, обмеження електропостачання на чисельні підприємства у зв’язку з введенням в дію Закону України « Про ринок електричної енергії». Профспілковий лідер наголосив, що ігнорування рішень по даним питанням призведе до катастрофічних наслідків. Також було запропоновано шляхи вирішення основних проблемних питань.

Слід зазначити, що існує домовленість , що після прийняття відповідних програм Міністерством енергетики та захисту довкілля України будуть підведені підсумки і запропоновані шляхи реформування галузі і кожного підприємства окремо.

«Вугільна галузь України відстала від сучасних викликів в енергетичній сфері та не відповідає тим ринковим умовам, що склалися в Україні. Необхідний комплексний підхід для реалізації реформ. І саме таке завдання сьогодні стоїть перед нами», - підсумував заступник Міністра Станіслав Ковалевський.