зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

20 Березня 2020
У Верховній Рад України зареєстровано законопроект щодо підвищення рівня соціального захисту шахтарів та членів їх сімей
У Верховній Раді України зареєстровано Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо підвищення рівня соціального захисту шахтарів та членів їх сімей( реєстр. №3230).

Метою прийняття запропонованого проекту Закону є відновлення соціальних гарантій, передбачених Законом України "Про престижність шахтарської праці", а саме: статтями 4, 5, 7 та 8 щодо встановлення ставки податку від заробітної плати шахтарів на рівні 10 відсотків у Податковому кодексі України, підвищення розмірів соціальної стипендії, державної соціальної підтримки сім’ям шахтарів, що постраждали на виробництві, мінімальної пенсії шахтарям та коефіцієнту страхового стажу, передбаченого Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Завданням даного законопроекту є припинення порушення статті 22 Конституції України та відновлення соціальної справедливості.

Проектом Закону передбачається відновлення престижності шахтарської праці відповідно до стажу роботи та роду занять шахтарів шляхом встановлення ставки податку від заробітної плати шахтарів на рівні 10 відсотків у Податковому кодексі України, підвищення розмірів соціальної стипендії, соціальної підтримки сімей шахтарів, що постраждали на виробництві, мінімальної пенсії у прив’язці їх до розміру прожиткового мінімуму, а також підвищення коефіцієнту страхового стажу.