зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Жовтня 2020
Глобальний Союз IndustriALL висловлює солідарну підтримку членським організаціям в Україні впід час пандемії COVID- 19
Глобальний союз IndustriALL, який представляє понад п'ятдесят мільйонів робітників у гірничодобувній, енергетичній та обробній галузях у 140 країнах світу, висловлює солідарність із робітниками та народом Україні в час пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19) та закликає Уряд впроваджувати ефективну політику для захисту прав працівників у цей нелегкий період.

В листі зазначається наступне.

Закликаємо Уряд України адаптувати та імплементувати необхідні заходи в економічній, соціальній сфері, сфері охорони здоров’я, щоб допомогти працівникам та підприємствам гарантувати заробіток для прожиття працівникам та їх сім’ям, а також зберегти робочі місця. Здоров’я наших членів є надважливе питання, а безпечні робочі місця – головний пріоритет серед інших.

Більш того, закликаємо Уряд України гарантувати невикористання державними чиновниками обмежувальних заходів для руйнування законних та актуальних засад для ведення соціального діалогу, та направити свої зусилля на збереження свобод та гарантій працівникам, запобіганню порушень Конвенцій МОП та інших міжнародних норм, які ратифікувала Україна.

Глобальний Союз IndustriALL продовжує підтримувати вас, ваші актуальні зусиллях щодо досягнення загальних цілей, направлених на стримування вірусу, гарантування необхідних робіт для суспільства, і саме головне, забезпечення охорони здоров’я та праці тим працівникам, які знаходяться на передньому краї боротьби.

З метою збереження життя та засобів для існування, вкрай необхідно, щоб разом з представниками уряду, фахівцями сфери охорони здоров’я включно, організаціями роботодавців профспілки брали участь в обговореннях щодо розробки стратегій виходу з ситуації, при цьому забезпечувалась охорона здоров’я та безпека праці працівникам, що повертаються поступово на робочі місця, та недопущення нового спалаху захворювань.

Ми впевнені, що та визначеність та рішучість міжнародної спільноти, яку ми бачимо підчас подолання пандемії, та ще підкріплені духом солідарності, дають нам надію, що питання нерівності та кліматичних змін можуть бути вирішені таким же чином.