зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

29 Березня 2021
Проведення медоглядів - запорука збереження здоров'я співробітників ХМЗ "Світло шахтаря".
Контроль над проведенням медоглядів - одна з найважливіших складових роботи профспілкового комітету. На Харківському машинобудівному заводі «Світло шахтаря" профспілка і адміністрація підтримують партнерські відносини в цьому питанні, адже обидві сторони зацікавлені в збереженні здоров'я співробітників підприємства.


2021 рік - особливий. Працювати доводиться в умовах коронавірусной пандемії. Це накладає додаткову відповідальність на організацію проведення медоглядів: важливо забезпечити співробітникам підвищену безпеку при їхньому проходженні.

Співробітники заводу «Світло шахтаря» медогляд проходять в клініці Харківського національного медичного університету з урахуванням результатів атестації робочих місць згідно зі списками і графіками, затвердженими адміністрацією та погодженими з профспілковим комітетом. У момент медогляду в медустанові знаходяться тільки наші заводчани, що максимально дозволяє дотримуватися превентивних заходів і виключає фактор зараження через велике скупчення людей.

Павло Синиця, старший фельдшер:

- Організацією медоглядів займаємося з урахуванням всіх законодавчих вимог. Завершити їх плануємо до кінця квітня. За результатами висновків медкомісії будемо приймати рішення з урахуванням інтересів співробітників, адже для адміністрації та профкому здоров'я співробітників - понад усе.

Іванішко Артур, співробітник ливарного цеху:

- Проходити медогляд комфортно: серед відвідувачів знаходяться поруч тільки наші працівники. Лікарі приймають швидко, при цьому - уважно. Спасибі адміністрації та профкому за турботу про наше здоров'я.

Андюк Антон, співробітник Служби головного конструктора:

- Нам, конструкторам, доводиться спускатися під землю, щоб у робочій обстановці оцінити роботу обладнання, що випускається нашим підприємством. Ми задоволені тим, що разом з іншими категоріями співробітників заводу, і для нас також адміністрація організовує проходження медогляду - адже перед спуском в шахту, дійсно, важливо знати, чи повністю ти здоровий.

З 1050 заводчан, які підлягають періодичному медогляду в 2021 році, вже пройшли медогляд близько 450 співробітників підприємства.



За матеріалами первинної профспілкової організації "Світло шахтаря"