зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

14 Травня 2021
Керівники державних шахт відповідальні за своєчасну виплату заробітної плати працівникам, - Герман Галущенко
Міністр енергетики Герман Галущенко 12 травня зібрав усіх керівників державних вугледобувних підприємств на нараду, на якій обговорили нагальні проблеми вугільної галузі.

Очільник Міненерго наголосив на необхідності системного підходу до вирішення проблемних питань. Одна з найбільших проблем, з якою зараз стикається більшість вуглевидобувних підприємств, – відключення електропостачання, що вкрай негативно позначається на роботі шахт. Герман Галущенко запевнив, що в міністерстві розглядають декілька варіантів вирішення цього питання.

«Це одне з ключових питань. У нас є механізми, щоб запобігти відключенням електропостачання на шахтах. Впевнений, що ми впораємося із цією проблемою», - зазначив очільник Міненерго.

Найбільш гострою проблемою учасники наради визнали системну заборгованість із заробітної плати перед гірниками. «Ситуація із накопиченням заборгованості повторюється з року в рік. Зараз ми проблему вирішили у терміновому порядку, проте ми маємо разом напрацювати механізми, щоб такі проблеми не повторювалися регулярно. Впевнений, що в першу чергу керівники вугледобувних підприємств мають бути відповідальними за своєчасну виплату заробітної плати працівникам», - зазначив Герман Галущенко.

Зараз заборгованість перед шахтарями за поточний рік повністю погашено. Сумарно гірникам було перераховано понад 1 млрд грн.

Також міністр заслухав звіти керівників про діяльність підприємств. За результатами доповіді генерального директора ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» Сергія Пидика та згідно з попереднім аналізом оперативних показників діяльності підприємства, проведеного міністерством, міністр енергетики Герман Галущенко підписав наказ №26-к/к від 13 травня 2021 р. про звільнення Сергія Пидика за грубе порушення законодавства про працю.

Контракт, укладений із Сергієм Пидиком, припинено за порушення першочергового порядку оплати праці працівників та допущення заборгованості із заробітної плати. Станом на 1 травня 2021 року заборгованість перед працівниками підприємства склала понад 100 млн грн.

За матеріалами Міністерства енергетики України