зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Квітня 2022
Питання, що потребує остаточного вирішення
19 квітня, голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрій Зимін направив телеграму до Прем’єр-міністра України, в якій зазначено, що незважаючи на неодноразові звернення до органів влади, і зокрема до Кабінету Міністрів України до цього часу залишається не врегульованим питання в частині перерахування заробітної плати на банківські картки працівників окремих державних вугледобувних підприємств за рахунок бюджетних коштів, які надійшли ще 6 квітня до Міненерго України, як розпорядника цих коштів за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі».

Мова йде про АТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Шахта ім. М.С. Сургая», які наразі знаходяться в умовах самих жорстоких бойових дій та необхідності евакуації родин, а також вжиття відповідних заходів для збереження державного майна. Невиплата заробітної плати при наявності відповідного бюджетного фінансування працівникам саме в цих регіонах поставила родини шахтарів не тільки за межу соціальної трагедії, але й не находить ніякого пояснення і стала причиною окремих проявів недовіри людей.

У телеграмі висловлене сподівання на особистий розгляд Прем’єр-міністром України порушеного питання та невідкладне вирішення цієї вкрай вразливої проблеми.

P.S. аналогічного листа з даного питання повторно направлено до Міністра енергетики України.