зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

14 Липня 2023
Міжнародний семінар «Захист прав працівників в Україні під час війни та при відбудові країни».
12-13 липня 2023 року в м. Києві відбувся Міжнародний семінар «Захист прав працівників в Україні під час війни та при відбудові країни». Організаторами заходу виступили Глобальний та Європейський союзи «IndustriALL» та Міжнародна організація праці за підтримки фонду ім. Фрідріха Еберта.


Завданням семінару було визначення ролі профспілок у післявоєнній відбудові, адже вони є представниками працівників різних галузей економіки. Попри те, що війна ще триває, в Україні вже активно обговорюються плани повоєнного відновлення країни.

Міжнародні профспілки представляв заступник Генерального секретаря Глобального союзу «IndustriALL» Кемаль Озкан. Від Профспілки працівників вугільної промисловості України в даному заході взяли участь керівник Профспілки Андрій Зимін та працівники виконавчого апарату ЦК Профспілки Юрій Білуха, Наталія Максимова,Олексій Павлюк.

Глобальний союз «IndustriALL» об’єднує 50 мільйонів працівників у 140 країнах світу, зайнятих у гірничій, енергетичній та переробній промисловості. Від початку повномасштабної війни надає значну підтримку Україні.

Керівник Укрвуглепрофспілки Андрій Зимін від імені шахтарів та їх родин подякував пану Озакну за надану фінансову допомогу членам Профспілки. Протягом 2022-2023 років від Глобального союзу «IndustriALL» було отримано 6 траншів на загальну суму 27,5 тис. євро, що складає майже 1 млн. грн.


У своєму виступі профспілковий лідер Андрій Зимін доповів про наявну ситуацію у вугільній галузі у зв’язку із веденням військових дій на території нашої країни. Було наголошено на тому, що частина шахт вибула з процесу вуглевидобутку, а частина - знаходиться під постійними обстрілами. Але не зважаючи на зазначені труднощі вугледобувні підприємства продовжують свою роботу по видобутку вугілля для забезпечення енергетичної незалежності України. Також було наголошено на тому, що в наявних умовах дійсності ЦК Профспілки вживає всіх необхідних зусиль з пошуку джерел фінансування для надання фінансової та інших видів допомоги постраждалим членам Профспілки та їх родинам.