зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

1 Березня 2024
1 березня - день народження Профспілки працівників вугільної промисловості України
1 березня 1991 року установчою конференцією була створена Профспілка працівників вугільної промисловості України (Укрвуглепрофспілка), в якості масової добровільної самоврядної неприбуткової громадської організації, що об'єднує працівників, пов'язаних спільними інтересами за характером їх діяльності в організаціях, установах і на підприємствах вугільної промисловості, а також студентів і учнів профільних навчальних закладів, пенсіонерів.

За результатами легалізації, проведеної Національною службою посередництва і примирення 25 листопада 2021 року відповідно до чинного законодавства підтверджено статус Всеукраїнської Профспілки працівників вугільної промисловості України.

Згідно наявних даних, станом на 1 січня 2024 року Профспілка працівників вугільної промисловості України об’єднує 10 територіальних організацій та 154 первинні профспілкові організації із загальною чисельністю 41118 членів Профспілки.

На підприємствах, організаціях і установах вугільної промисловості України всіх форм власності працює 38040 осіб, які є членами Профспілки працівників вугільної промисловості України, що складає 61,8% з числа працівників і 92,5% від загальної чисельності Профспілки. Жінок з числа членів Профспілки нараховується 12401 особа (30,2%), а молоді, віком до 35 років — 13772 особи (33,5%).

Слід зазначити, що на даний час 4384 особи з числа членів Профспілки перебувають в Збройних Силах України.

Профспілка працівників вугільної промисловості України, незважаючи на всі існуючі негаразди, виклики і загрози нинішнього часу, і надалі докладатиме всіх зусиль для організаційного зміцнення та забезпечення реалізації Статутних завдань Профспілки.

Шановні спілчани, у визначний для всіх нас день – народження Профспілки працівників вугільної промисловості України – прийміть щирі вітання і побажання міцного здоров’я, добробуту, родинного затишку і трудових здобутків.

Бажаємо вистояти, перемогти і зберегти єдність Профспілки та бути надалі корисними людині праці,українському суспільству.


Центральний комітет Профспілки працівників вугільної промисловості України