зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

8 Квітня 2024
Зустріч з німецькими інвесторами вугільних підприємств
5 квітня в м. Киві відбулася зустріч народних депутатів України, членів Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг з представниками проєкту «Справедлива трансформація вугільних регіонів та зелене відновлення енергетичного сектору України».

Координаторами проєкту виступає компанієя (GIZ) GmbH, яка працює за дорученням Федерального міністерства економіки і захисту клімату Німеччини (BMWK).

Під час зазначеної зустрічі було обговорено питання, що стосуються внесення змін до українського законодавства стосовно ліквідації збиткових вугільних підприємств, передачі промислового майна з держвласності у комунальну та інші питання.

На запрошення народних депутатів України в даному заході прийняв участь та виступив голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрій Зимін. У своєму виступі профспілковий лідер озвучив позицію Укрвуглепрофспілки стосовно справедливої трансформації вугільних регіонів. Зокрема, профспілковий лідер наголосив, що всі заходи, які стосуються прийняття стратегічно важливих рішень для галузі повинні узгоджуватися з шахтарськими громадами та профспілками, а також повинен враховуватися соціальний аспект даного питання.