зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

25 Квітня 2024
Представники Укрвуглепрофспілки та Міненерго обговорили ситуацію , що склалася у ДП «Львіввугілля» та шляхи вирішення проблемних питань
24 квітня, у Міністерстві енергетики України, за ініціативи голови Профспілки Андрія Зиміна, відбулася зустріч представників Львівської територіальної організації Профспілки з заступником Міністра енергетики України Олександром Хейло.


Від Львівської територіальної організації брали участь в.о. голови Володимир Якубук та голови первинних профспілкових організацій Профспілки.

У ході зустрічі профспілкові лідери озвучили проблемні питання, що турбують трудовий колектив. Серед них – виплата заробітної плати та збут видобутого вугілля шахтами ДП «Львівугілля», а також подальші перспективи роботи вугільних підприємств. Зокрема, було зазначено, що головними причинами даної ситуації - є неналежні розрахунки між вугледобувними підприємствами та ДП «Укрвугілля» і ПАТ «Центренерго».

Голова Профспілки при цьому зазначив, що через втрату енергоринку аналогічна ситуація склалася і на інших державних підприємствах вугільної галузі.

Відповідаючи на порушені питання, Олександр Хейло висловив підтримку представникам Профспілки та запевнив найближчим часом знайти шляхи їх вирішення.

В свою чергу, Центральний комітет Профспілки направив листа до Міністра енергетики України Германа Галущенка з проханням особистої участі по врегулюванню порушених питань, з метою зняття соціальної напруги в трудовому колективі.