зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Листопада 2008
Лидер Профсоюза угольщиков Виктор Турманов направил премьер-министру Украины предложения Профсоюза в постановление Кабмина «О первоочередных антикризисных мерах по угольной промышленности»

Шановна Юліє Володимирівно!

Мінвуглепромом не враховані пропозиції Профспілки працівників вугільної промисловості України при виконанні Вашого доручення пункту 1 Протоколу розширеного засідання Координаційної ради з питань врегулювання кризових ситуацій у вугільній промисловості від 13 листопада 2008 р. щодо підготовки за участю галузевих профспілок проекту акта Кабінету Міністрів про запобігання фінансовій кризі у вугільній промисловості.

У зв’язку з цим надсилаються Вам пропозиції Профспілки з проханням включити їх до Постанови Кабінету Міністрів України «Про першочергові антикризові заходи щодо вугільної галузі», яка підготовлена Мінвуглепромом.

Пропонується пункт 3 викласти у редакції:

«3. Мінфіну:

- забезпечити в повному обсязі бюджетне фінансування вугільної галузі, передбачене на 2008 рік;

- разом з Мінвуглепромом підготувати для подання до Верховної Ради України проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким передбачити збільшення бюджетного фінансування за бюджетними програмами:

«Державна підтримка вугледобувних підприємств (включаючи підприємства з видобутку бурого вугілля) на часткове покриття витрат із собівартості продукції, у тому числі забезпечення гарантійних зобов’язань по поверненню бюджетних позик, а також погашення заборгованості за електричну енергію, яка утворилася у минулих роках, у сумі 1019403,3 тис. грн.» - на 724000 тис. грн. для забезпечення гарантій у виплаті та підвищення заробітної плати працівникам, які зайняті повний робочий день на підземних роботах шахт відповідно до Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці,

«Реструктуризація вугільної та торфодобувної промисловості»- на 160000 тис. грн. для вирішення питання погашення простроченої заборгованості за електричну енергію, яка утворилася у минулих роках, та забезпечення побутовим паливом працівників на неперспективних збиткових вугледобувних підприємствах, що готуються до ліквідації;

- разом з Мінекономіки, Мінпраці, Мінвуглепромом до 31.12.08 р. вирішити питання погашення заборгованості із заробітної плати працівникам самоліквідованих та збанкрутілих підприємств вугільної галузі у сумі 60000 тис. грн.;

- разом з Мінекономіки розглянути пропозиції Мінвуглепрому щодо встановлення фінансування за бюджетною програмою «Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості продукції» на 2009 рік у сумі 5,2 млрд. гривень. Свої пропозиції представити в тижневий термін для розгляду на засіданні Кабінету Міністрів України».