зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

30 Травня 2017
Зустріч Міністра Ігоря Насалика з представниками громадськості Львівсько – Волинському регіону.
Міністр енергетики та вугільної промисловості України здійснив робочу поїздку до Західних регіонів України.

В ході поїздки Ігор Насалик спільно з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою провів нараду у Львівській обласній держаній адміністрації, під час проведення якої було обговорили питання проведення реформ в енергетиці, і зокрема, у вугільній галузі.

Міністр ознайомив присутніх із запланованими напрямками реформ у вугільній галузі та заходами щодо соціального захисту і безпечних умов праці шахтарів, передбаченими Концепцією реформування та розвитку вугільної промисловості України до 2020 року і Планом заходів з її реалізації, які були розглянуті та схвалені на засіданні Уряду 24 травня поточного року.

На робочій нараді з керівниками шахт та представниками трудовими колективами ДП "Львіввугілля" Міністр представивши дану дану Концепцію зазначив, що ця Програма передбачає збільшення видобутку газової групи вугілля, а також створення умов для бездотаційної роботи шахт, вирішення проблем соціальної сфери та екології в шахтарських регіонах. Під час зустрічі було також порушено питання стосовно цінової політики Міністерства на вугілля.

«Відтепер тонна палива при закупівлі буде коштувати 2 тисячі гривень проти попередньої ціни у 1730 гривень. Це дозволить додатково залучити в галузь 45 – 50 мільйонів гривень. А це – запорука збільшення заробітної плати для шахтарів» - зазначив Міністр.

Під час наради на шахті "Степова, проведеної за широкою участю представників профспілкових організацій вугільних підприємств «Львіввугілля» було порушено питання головами профкомів шахти «Червоноградська» - Євтушком П. Т. та «Степова» – Яремою С. Ф. стосовно забезпечення сталої виплати заробітної плати та підвищення її рівня відповідно до норм і положень Галузевої угоди. Також профспілковими лідерами було висловлено ряд зауважень щодо запропонованої Міністерством Концепції реформування та розвитку вугільної галузі до 2020 року та Плану заходів відповідно до її реалізації, на що Ігор Насалик заявив: «У наступному році шахтарі державного підприємства "Львіввугілля" будуть отримувати вдвічі більшу зарплату. У шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну чудові перспективи. Запасів вугілля тут вистачить на 150 років. Зберігся кадровий потенціал і є велике бажання працювати. Потрібно, щоб була мотивація працювати на високий результат. І нею стане заробітна плата.» - зазначив Насалик.

За словами міністра, польські шахтарі, які працюють за кілька кілометрів від Червонограда на шахті "Богданівка", отримують по 1,5 тис. євро в місяць. Українські гірники повинні також отримувати достойну зарплату.

… Але яким же чином це буде досягнуто - Міністр на жаль не пояснив…