зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

4 Грудня 2017
Мітинг трудящих ПАТ " Лисичанськвугілля".
29 листопада 2017 року Лисичанською територіальною організацією ППВПУ організована та проведена акція протесту – мітинг трудящих ПАТ «Лисичанськвугілля» під девізом «Про критичну ситуацію в трудових колективах ПАТ «Лисичанськвугілля» в зв'язку з не вирішенням питань виплати поточної заробітної плати та заробітної плати минулих періодів 2015-2017р.р.». З протестуючими зустрілися представники усіх відокремлених підрозділів ПАТ «Лисичанськвугілля», а також генеральний директор ПАТ Юрій Ласіков, інші керівники ПАТ, Лисичанський міський голова Сергій Шилін, голова обласної федерації профспілок Валерій Черниш, правозахисник Павло Лісянський.


У своєму виступі голова Лисичанського теркому профспілок Володимир Іванішин наголосив, що ПАТ «Лисичанськвугілля» переживає нелегкий час свого існування і прагне до налагодження нормальної поточної роботи, збільшення обсягів виробництва та фінансово-економічного стану. Але складається висновок, що Міненерговугілля і уряд України прагнуть створити умови для самознищення державного вугледобувного комплексу і тих, хто забезпечує його роботу.


Лисичанський терком профспілок від імені всього трудового колективу ПАТ «Лисичанськвугілля» висловлює керівництву підприємства, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, органам державної влади категоричний протест у зв'язку із затягуванням і не вирішенням питань по виплаті заробітної плати поточних і минулих періодів 2015-2017р.р., борг по якій за вищезгаданий період становить 144, 8 млн.грн . і склався протягом 20 місяців поспіль.


Виступаючі від трудових колективів підтримали промову голови Лисичанського теркому профспілок, розповіли про проблеми у своїх підрозділах і зажадали негайного вирішення питання виплати поточної заробітної плати та заробітної плати минулих періодів 2015-2017р.р.


Також на мітингу виступили Лисичанський міський голова Сергій Шилін, голова обласної федерації профспілок Валерій Черниш, правозахисник Павло Лісянський, які підтримали законі вимоги трудящих.

Мітингом була пройнята відповідна резолюція, в якої вказано:

1.Негайно:

- розглянути і вирішити питання виділення коштів від реалізації вугільної продукції для виплати заробітної плати працівникам невиробничої групи за період липня-вересня 2017 року, основній групі трудящих провести доплати до 100% місячної заробітної плати за період серпня-вересня 2017р. ;

- виплати поточну заробітну плату всім категоріям працівників ПАТ «Лисичанськвугілля»;

- розглянути питання і прийняти конкретні рішення щодо погашення заборгованості по заробітній платі всім категоріям працівників за період 2015-2017р.р.

2.Розглянути вимоги учасників акції протесту - мітингу в скорочені терміни і дати письмові відповіді.

3.Резолюцію акції протесту - мітингу направити: Прем'єр-Міністру України, Міністру МЕВП, Голові Луганської обласної державної військово-цивільної адміністрації, міському голові м. Лисичанська, керівнику ПАТ «Лисичанськвугілля», ЦК ПРУПУ.

Акція відбулася на площі Перемоги у місті Лисичанську з чисельністю учасників понад 250 чоловік.