зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

10 Січня 2018
Більше вугілля для України: ДТЕК у 2017 році збільшив видобуток газового вугілля на 8,2% - до 22,9 млн. тонн
Вугледобувні підприємства ДТЕК Енерго в 2017 році видобули 22,9 млн. тонн вугілля марки Г. Це на 1,7 млн тонн або на 8,2% більше, ніж в 2016 році. Шахти компанії виходять на рекордні показники видобутку завдяки багатомільярдним інвестиціям, що дає можливість підвищувати енергонезалежність України.

Про це повідомляє прес - служба компанії.

У грудні видобуток вугілля на ДТЕК «Павлоградвугілля» і ДТЕК «Добропіллявугілля» сумарно склала близько 2 млн. тонн, що на 2,1% більше, ніж в грудні 2016 року. Підприємства впоралися з поставленим завданням, виконавши виробничі плани. Це допомогло зменшити дефіцит газового вугілля в Україні.

Тільки за 11 місяців минулого року в приріст видобутку вугілля на ДТЕК «Добропіллявугілля» і ДТЕК «Павлоградвугілля» було направлено 3,7 млрд. грн, що в 1,5 рази більше обсягу інвестицій за аналогічний період 2016 року.

Для ДТЕК «Павлоградвугілля» минулий рік був особливо важливим. Підприємство вперше в своїй історії подолало виробничу позначку в 20 млн. тонн, добувши рекордні 20,1 млн. тонн вугілля. Такого результату вдалося досягти завдяки постійним інвестиціям в модернізацію і закупівлю нового обладнання. З 2007 року ДТЕК інвестував в підприємство близько 17 млрд. грн.

«Постійні інвестиції у вугільні підприємства - основа досягнення енергонезалежності країни. І приклад ДТЕК «Павлоградвугілля» це дуже наочно підтверджує. Завдяки затвердіння праці наших шахтарів енергонезалежність України стала міцніше. Далі вона посилиться ще більше. У 2018 році компанія планує наростити інвестиції в підприємства, щоб показник видобутку газового вугілля по двох підприємствах перевищив 24 млн. тонн. Для нас це завдання цілком здійсненне », - зазначив директор з видобутку вугілля ДТЕК Енерго Михайло Барабаш.

Нагадаємо, ДТЕК продовжує реалізацію програми зі зниження залежності в імпортному вугіллі, що складається з трьох ключових кроків. Крок №1 - переклад блоків з антрациту на газове вугілля. Крок №2 - забезпечення ТЕС вугіллям українського видобутку. І крок №3 - модернізацій потужностей ТЕС для ефективної і безперебійної роботи.