зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

3 Квітня 2018
ВИПЛАТА ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ – НАШ ПРІОРИТЕТ
Зусиллями Львівської територіальної профспілки вугільників разом з керівництвом ДП «Львіввугілля» минулого року була піднята заробітна плата на 40%, що зупинило плинність кадрів, але невчасна та не в повному обсязі виплата заробітної плати і надалі створює напружену ситуацію в шахтарських колективах. З цього приводу голова ЛТОППВП Олег Турчин систематично в суворих розмовах з керівництвом Міненерговугілля, Львівської ОДА та ДП «Львіввугілля», народними депутатами вимагає виконання чинного законодавства: вчасної виплати заробленої працівниками ДП «Львіввугілля» заробітної плати.

Отже, 2 квітня після наради з головами первинних організацій шахт та допоміжних підприємств був направлений лист на ім’я Прем’єр-міністра В.Гройсмана, Міністра юстиції України П.Петренка, Міністра Міненерговугілля І.Насалика, голови ЛОДА О.Синютки, начальника ГУ НП у Львівській області, голови Укрвуглепрофспілки В. Турманова з вимогою виплатити заробітну плату в термін до 04.04.2018 року. В разі невиконання Львівська територіальна організація Профспілки готова до акцій протесту.

Лист був направлений того ж дня, об 11 годині. Крім того, прямі розмови телефоном Олега Турчина з високопосадовцями, підтримка народного депутата Михайла Бондара дали позитивний результат. Вчора була виплачена частина зарплати, і сьогодні, 3 квітня ще 15%. Загалом за лютий виплачено 85% заробітної плати працівникам Львіввугілля.

-Це не межа, – наголошує голова Львівської територіальної організації Олег Турчин, – Це наше першочергове завдання і питання виплати заробітної плати, як і питання охорони праці, стоїть на моєму особистому контролі, і на контролі голів первинних організацій.

По матеріалам Львіської територіальної організації Профспілки.