зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

11 Грудня 2018
Звернення Торецької територіальної організації Профспілки до всіх гілок державної влади.
За дорученням трудового колективу Державного підприємства «Торецьквугілля» головою Торецької територіальної організації ППВПУ Щербанем В.П. були направлені листи Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б., Міністру енергетики та вугільної промисловості України Насалику І.С., заступнику Міністра енергетики та вугільної промисловості України Максимець Т.В., Міністру соціальної політики України Реві А.О. стосовно списання безнадійного податкового боргу з єдиного соціального внеску Державного підприємства «Торецьквугілля», який утворився за період проведення антитерористичної операції.

Аналогічно направлено листа і на адресу ЦК Профспілки з надання сприяння у вирішенні даного питання.

Борг з єдиного соціального внеску виник в мирні часі, коли був прийнятий Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08 липня 2010 року №2464-VI , згідно якого було передбачене сплату ЄСВ не пізніше 20 числа наступного місяця. Але довготривалий час вугільна галузь отримувала державну підтримку з Держбюджету, яка частково покривала витрати на собівартість товарної продукції вугледобувних підприємств лише у 28-30 числах місяця. В результаті чого, ДП «Торецьквугілля» було нараховано сум штрафних санкцій у розмірі майже 35 млн. грн. за період з 2009 року по 2013 рік. І надалі, по результатах перевірок фіскальних органів зазначений борг (недоїмка) весь час зростав, який станом 01.11.2018 р. складає понад 140 млн. гривень.

Варто звернути увагу, і на той факт, що Торецьк - є прифронтовим містом та знаходиться на лінії зіткнення і ведення бойових дій, і його територія віднесене на зараз до району введення військового стану.

Слід зазначити, що недоїмка, яка виникла у платників єдиного соціального внеску, що перебувають на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів, де проводилася антитерористична операція, розпочата відповідно до Указу Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України» від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України» від 14 квітня 2014 року № 405/2014, визнається безнадійною та підлягає списанню в порядку, передбаченому Податковим кодексом України для списання безнадійного податкового боргу.

ЦК Профспілки повністю підтримує висунуті вимоги Торецької територіальної організації і всіляко сприятиме їх вирішенню, враховуючи і те, що дана проблема стосується також інших вугільних підприємств.