зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

13 Травня 2019
Протестні настрої шахтарів Львівщини.
Ситуація у вугільній галузі України на сьогодні є вкрай складною, і найболючішим наслідком чого є невиплата заробітної плати та наявність існуючих боргів з неї. На державних вугледобувних підприємствах заборгованість по заробітній платі на теперішній час складає біля 1 млрд. грн.

Найбільш складною є ситуація на ДП « Львіввугілля», адже підприємство працює без державної підтримки, а за рахунок реалізації вугільної продукції, стан справ з якої є вкрай невизначений. Міненерговугілля України ніяк не координує збут вугілля. Таким чином не зрозуміло: як ДП « Львіввугілля» повинно заробляти кошти для виплати заробітної плати працівникам та на розвиток виробництва, і як пояснити голодним шахтарям – чому при виконанні плану з видобутку вугілля немає коштів на виплату заробітної плати.

Так станом на сьогодні працівники ДП « Львіввугілля» отримали тільки 38% заробітної плати за березень 2019 року.

Така ситуація з виплатою заробітної плати працівникам викликає в трудових колективах обурення та незадоволення і підштовхує до проведення акцій протесту.

У зв'язку із ситуацією , що склалася на ДП « Львіввугілля» шахтарські профспілки прийняли рішення про проведення масштабної акції протесту в м. Києві 15 травня 2019 року шляхом пікетування Верховної Ради України , Кабінету Міністрів України та Міненерговугілля України.