зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

24 Липня 2019
ПЛЕНУМ ЛЬВІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ
Минулого тижня відбувся Пленум Львівської територіальної організації Профспілки вугільників «Про виконання колективного договору… «Охорона праці і екологія» , забезпечення засобами індивідуального захисту працівників ДП «Львіввугілля», за участю т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олега Акімова, в.о. технічного директора Олександра Сафонова, головного бухгалтера Тараса Бабія, заступника генерального директора з охорони пмраці Валерія Соколовського.


Головний технічний інспектор Ярослав Стельмащук доповів, що згідно розділу «Про виконання колективного договору» між адміністрацією ДП «Львіввугілля» та рофспілками велась певна робота по реалізації вимог колективного договору. Так , з 27 пунктів розділу «Охорона праці» в 2018 році виконувалось 22, не виконувались частково – 4, не виконувались повністю – 1. Також не в повному обсязі було забезпечення засобами індивідуального захисту працівників державного підприємства.

Заслухавши виступ заступника гендиректора з охорони праці Валерія Соколовського, Пленум Львівської територіальної організації Профспілки постановив: вважати роботу з виконання у 2018 році Колективного договору в цілому задовільною, а в частині забезпечення працівників заасобами індивідуального захисту – незадовільною.

Т.в.о. генерального директора Олег Акімов зауважив, що ситуація в ДП «Львіввугілля», як і у всьому вугільному державному секторі важка, але попри все державне підприємство виділяє кошти на охорону праці і придбання засобів індивідуального захисту.

Голова Львівської територіальної організації Профспілки Олег Турчин, підвячи підсувмки наголосив, що Профспілка розуміє важку фінансову ситуацію держпідприємства, але напрямок охорони праці має бути пріоритетним і Профспілка буде суворо контролювати виконання норм Охорони праці, придбання спецодягу тощо.
Також вирішили направити звернення від Пленуму в Міненерговугілля України , Кабінет Міністрів України щодо виділення коштів для придбання засобів індивідуального та колективного захистута(спецодягу, взуття, саморятівників та індивідуальних світильників).

По матеріалам Львівської територіальної організації Профспілки.