зробити стартовою додати в обране


Президиум ЦК профсоюза №15 от 7 июня 2011 года

Про хід переговорів по Галузевій угоді

Президія ЦК профспілки заслухала та обговорила інформацію першого заступника голови Профспілки В.М.Мамченко про хід та результати переговорів і консультацій щодо внесення змін і доповнень до Галузевої угоди, які відбулися з ініціативи власників у грудні 2010 р. і травні-червні 2011 р.

Переговорам передувала відповідна підготовка: зібрано пропозиції територіальних і первинних профорганізацій, проведено декілька засідань комісій ЦК профспілки з переговорів по Галузевій угоді та з соціально-економічного захисту трудящих і соціального партнерства, на яких відібрано та проаналізовано пропозиції профспілки, проведено аналіз пропозицій сторони власників, намічена тактика профспілкової сторони з цих питань.

З метою прискорення підготовки доповнень та змін до Галузевої угоди сторони створили спільну робочу групу, яка попередньо опрацьовує пропозиції власників та профспілок.

У середині грудня 2010 р. у зв'язку з початком адміністративної реформи переговори були перервані і поновилися у вигляді консультацій представників сторін у травні поточного року, в ході яких розглядалися найбільш принципові питання оплати праці та гарантій трудящим при застосуванні нестандартних форм трудових відносин. Незважаючи на певний прогрес у зближенні позицій сторін, компромісу, що влаштовує обидві сторони, досягти поки не вдалося. Сторони домовилися продовжувати консультації, а після видання Міненерговугіллям відповідного наказу з формування комісії з переговорів відновити переговори щодо внесення змін і доповнень до Галузевої угоди на рівні робочої групи.

У зв'язку з викладеним Президія ЦК профспілки ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Схвалити дії комісії ЦК профспілки з переговорів по Галузевій угоді та продовжити переговори.

2. Комісії ЦК профспілки з переговорів по Галузевій угоді в ході подальших переговорів проводити політику, спрямовану на збереження та посилення основних гарантій і пільг в оплаті праці та соціальних питаннях трудящих галузі, посилення прав і відповідальності територіальних і первинних профорганізації при вирішенні питань забезпечення цих гарантій для працівників підприємств вугільної промисловості.

3. Запропонувати Міністерству енергетики та вугільної промисловості звернутися до всіх власників підприємств галузі, які не є підписантами Галузевої угоди, включитися в переговорний процес або доручити представникам інших власників представляти їх інтереси.

4. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на першого заступника Голови профспілки та членів Президії ЦК профспілки.

Голова Профспілки В. І. Турманов