зробити стартовою додати в обране


Президиум ЦК профсоюза №15 от 7 июня 2011 года

Про готовність дитячих оздоровчих установ та завданнях щодо проведення літнього дитячого оздоровлення у 2011 році

На балансі підприємств вугільної промисловості України знаходяться 33 дитячі здравниці (ДОЦ). Проводиться значна робота по їх господарському утриманню, купуються інвентар та обладнання, ремонтуються будівлі і споруди, водопровідні та каналізаційні мережі. На літній період дитячі оздоровчі установи укомплектовуються кваліфікованим персоналом, для організації оздоровлення виділяються грошові кошти.

ВАТ «Павлоградвугілля» (Дніпропетровський терком профспілки) щорічно на високому рівні проводить літнє оздоровлення дітей. У поточному році у всіх трьох ДОЦ закінчено ремонт адміністративних і спальних корпусів, ігрових кімнат, столових, медпунктів, сантехнічних споруд. Закуплено необхідний інвентар, меблі, медикаменти. Закінчується підбір технічного персоналу та складу вихователів. Укладено договори щодо забезпечення ДОЦ продуктами харчування, електропостачанням та водопостачанням.

Побудовано п'ять нових корпусів з усіма зручностями в Дитячому заміському таборі «Лісові зорі» ДП «Ровенькиантрацит»

Відповідно до намічених планів, ведуться роботи з підготовки до літнього дитячого оздоровлення у ТОВ «ДТЕК «Добропіллявугілля», ДП Свердловантрацит», ДП «Макіїввугілля», ДП «Дзержинськвугілля», ДП «Антрацит». Президії територіальних організацій розглянули на своїх засіданнях стан роботи з підготовки до оздоровчого сезону, прийняли відповідні постанови.

Разом з тим, президії окремих теркомів відзначали, що в ході підготовки до оздоровчого сезону ще є суттєві недоліки.

Станом на 20 травня поточного року в 6 дитячих здравницях підготовка до оздоровчого сезону не ведеться через відсутність грошових коштів.

Так, з 2-х дитячих здравниць підприємств, що знаходяться на профобслуговуванні Луганського теркому профспілки, тільки одна буде приймати дітей. Щоб підготувати її до оздоровчого сезону на даний момент необхідно 120 тис. грн. Фактично виділено тільки 20 тис. грн. Аналогічна ситуація склалася на підприємствах, що знаходяться на профобслуговуванні Горлівського теркому. Тут через відсутність грошових коштів не відкриються два з трьох наявних оздоровчих центрів. Вже третій рік знаходиться на консервації ДОЦ ДП «Сніжнеантрацит». Не в повному обсязі виділені грошові кошти для організації літнього оздоровлення дітей в ДП «Львіввугілля».

Враховуючи вищевикладене, Президія Центрального комітету профспілки ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Профспілковим комітетам всіх рівнів роботу по здійсненню контролю і організації дитячого оздоровлення вважати пріоритетним напрямком своєї діяльності.

2. Керівникам підприємств, їх структурних підрозділів, дитячих оздоровчих установ, профспілковим комітетам вжити заходів щодо своєчасного відкриття дитячих здравниць, достатньому фінансуванню їх діяльності, якісної підготовки та проведення оздоровчої кампанії 2011 року. Вчасно укласти договори на постачання оздоровчим центрам продуктів харчування, забезпечити їх безперебійне енерго- та водопостачання.

3. Керівникам підприємств, директорам дитячих оздоровчих закладів укомплектувати дитячі здравниці кваліфікованими фахівцями, провести їх навчання, видати відповідні накази про призначення відповідальних осіб за забезпечення якісної оздоровчої та виховної роботи, дотримання вимог законодавства про охорону праці.

4. Керівникам оздоровчих центрів вжити заходів, а профкомам здійснювати контроль за дотриманням трудового законодавства, створенням безпечних умов перебування в оздоровницях дітей та обслуговуючого персоналу, проведенням необхідних інструктажів з питань охорони праці, дотримання Правил внутрішнього розпорядку, вдосконалення методів оздоровчої та виховної роботи з дітьми.

5. Теркомам профспілки інформувати відділ соціально-економічної та аналітичної роботи ЦК профспілки про підсумки літнього дитячого оздоровлення.

6. Запропонувати Міністерству енергетики та вугільної промисловості України сприяти вугільним підприємствам у фінансуванні дитячого оздоровлення, за результатами розгляду питання на засіданні Президії ЦК профспілки - видати відповідний наказ.

7. Територіальним профспілковим організаціям взяти активну участь в оглядах обласних Рад профспілок з організації літнього оздоровлення дітей. Відділу соціально-економічної та аналітичної роботи ЦК профспілки у встановлені терміни направити відомості за підсумками дитячого оздоровлення у Федерацію профспілок України для участі у Всеукраїнському огляді .

8. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на заступника голови Профспілки В.Г. Мосендза.

Голова Профспілки В. І. Турманов