зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

22 Жовтня 2014
Відбулась робоча зустріч Першого заступника Глави Адміністрації Президента України з представниками всеукраїнських профспілок
Сьогодні, 22 жовтня, в Адміністрації Президента України відбулася робоча зустріч Першого заступника Глави Адміністрації Геннадія Зубка з представниками всеукраїнських профспілок на чолі з заступником Голови ФПУВолодимиром Саєнком.

Сторони обговорили актуальні питання подальшого розвитку соціального діалогу між найчисельнішим профспілковим об’єднанням і владою.

Зокрема, були обговорені вимоги до Кабінету Міністрів України з питань захисту соціально-трудових прав та інтересів працівників, які спілчани ухвалили на Всеукраїнському форумі профспілок, що відбувся в Києві 7 жовтня - у Всесвітній день дій за гідну працю. А 15 жовтня напередодні Міжнародного дня боротьби з бідністю під стінами Кабінету Міністрів України їх підтримали більше 5 тисяч представників з усіх регіонів – члени профспілок від 60 галузей промисловості і бюджетної сфери.
Головне з чим прийшли профспілки це те, що люди праці мають бути почутими владою!

У Адміністрації Президента України підтримали профспілкову пропозицію щодо необхідності підвищення рівня соціального діалогу. За домовленістю сторін, відтепер представники профспілок регулярно будуть зустрічатися з представниками Адміністрації Глави держави для обговорення в подальшому таких питань:
-підвищення прожиткового мінімуму;
-збільшення мінімальної зарплати і мінімальної пенсії до рівня, не нижче показника інфляції у поточному році, що дозволить зберегти купівельну спроможність громадян.
-законопроекту про реформування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування,який Уряд розробив і вніс до Верховної Ради без погодження із соціальними партнерами, і який фактично знищує існуючу систему соціального захисту.

У цьому зв’язку профспілковці відзначили як позитив звернення керівництва Адміністрації Президента до Спільного профспілкового органу з пропозицією щодо опрацювання реформи соцстраху на тристоронній основі із залученням усіх сторін соціального діалогу. І попросили презентувати перед профспілковим активом «Стратегію реформ-2020».

Обговорено також питання щодо:
- подальшого розвитку санаторно-курортного комплексу та туристських об’єктів, які входять до майнових комплексів «Укрпрофоздоровниці» і «Укрпрофтуру». Їх використання для надання гуманітарної допомоги переселенцям із зони АТО і постраждалим у ході воєнних дій на цій території;
- припинення безпідставного судового тиску на ФПУ як законного власника профспілкового майна;
- надання допомоги ФПУ державою для відбудови Будинку профспілок та Жовтневого палацу, які постраждали під час трагічних подій на Майдані;
- проведення ефективного діалогу Глави держави і профспілок із залученням організацій громадянського суспільства з метою обговорення Конституційної реформи, реформ започаткованих Президентом України для створення демократичного суспільства.

А також підтримали створення дієвого механізму забезпечення в Україні прав і свобод людини, який започаткований Президентом України Петром Порошенком 15 жовтня ц.р. в Указі про розроблення Національної стратегії у сфері прав людини, де Глава держави доручив Уряду вже до 1 січня наступного року розробити проект цього документу із залученням інститутів громадянського суспільства, найчисельнішими з яких є профспілки.

Представники Федерації профспілок України запросили керівництво Адміністрації Президента України до участі у засіданні Президії ФПУ 6 листопада ц.р.

Федерация профсоюзов Украины