зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Листопада 2014
Громадська рада при Міненерговугілля обговорила ситуацію в паливно-енергетичному комплексі України
Сьогодні, 21 листопада, відбулось засідання Громадської ради при Міненерговугілля України. Участь у засіданні взяв заступник Міністра Вадим Улида, керівники галузевих департаментів Міністерства та керівники компаній, що належать до сфери управління Міненерговугілля.

На засіданні розглянуто питання щодо роботи паливно-енергтичного комплексу країни.

Заступник Міністра Вадим Улида, виступаючи, наголосив, що Міністерством вжито низку заходів щодо оптимізації роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу та забезпечення енергетичної безпеки країни. Кім того, зазначив, що енергетика України ніколи ще не працювала в таких складних умовах, коли є дефіцит вугілля на електростанціях внаслідок бойових дій на Сході країни, а також спостерігається низький рівень розрахунків за спожиті енергоносії. Вадим Улида поінформував представників громадськості про виконану роботу щодо збалансування роботи ОЕС України та зазначив, що, незважаючи на труднощі, вдалося уникнути відключень електроенергії. Крім того, заступник Міністра зазначив, що Міністерство продовжує виконувати всі зобов’язання перед Європейським Енергетичним Співтовариством і здійснює дії, спрямовані на її інтегра­цію в європейський енер­гетичний простір. Вадим Улида повідомив, що триває процес реформування ринку електроенергії та висловив сподівання, щодо до 2017 року український енергетичний сектор інтегрується у енергетику Євросоюзу.

За підсумками обговорення Громадська рада відзначила що Міністерство вжило необхідних заходів щодо забезпечення сталої роботи ОЕС України в умовах зимового максимуму та вирішення проблемних питань, які виникли на Сході України. Багато уваги приділено забезпеченню природним газом, відкрито реверсні поставки газу і забезпечено надійну регуляцію та роботу генеруючи та енергопостачальних компаній.
Громадська рада підтримує кроки Міністерства щодо посилення контролю за ремонтом та роботою оперативного персоналу, а також вважає, що особливу увагу потрібно приділити діяльності НЕК «Укренерго».

Разом з тим Громадська рада наголошує, що потрібно удосконалення законодавства та нормативно-правових актів з питань діяльності ПЕК України.

Опрацювавши надані Міністерством та компаніями інформаційні матеріали, Громадська рада додатково розгляне технічні і фінансово-економічні проблеми, які існують, і разом з іншими представниками громадськості підготує пропозиції з порушених питань та щодо подальшої роботи над енергетичною стратегією з урахуванням ситуації в країні та у світі.

Пресс-служба Министерства энергетики и угольной промышленности Украины