зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

18 Травня 2015
Міністр соцполітики представлятиме інтереси КМУ у спорі з профспілками
Кабінет міністрів України на своєму засіданні 14 травня ухвалив розпорядження «Про уповноваження на представництво інтересів Кабінету Міністрів України в колективному трудовому спорі між Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні та Кабінетом Міністрів України Міністра соціальної політики України Розенка П. В.".

Як відомо, ФПУ за рішенням Президії та СПО об’єднань профспілок вступила в національний трудовий спір з Урядом та роботодавцями і висунула їм свої вимоги. Відповідно до законодавства, розпочалися консультації між профспілками та представниками КМУ і об’єднань роботодавців.

- 14 травня відбулась зустріч з роботодавцями, а на засіданні КМУ було прийняте згадане рішення, що дає підстави констатувати, що трудовий спір переходить у фазу взаємодії сторін та розгляду вимог, що були висунуті профспілками, - про це заявив у своєму коментарі Голова ФПУ та керівник СПО профспілок Г.Осовий.

Згідно з розпорядженням, Міністру надано право підписання угод про утворення примирних органів, організацію їх роботи, розв'язання зазначеного спору або виконання окремих вимог профспілок, визначення посадових осіб відповідних центральних органів виконавчої влади для представництва інтересів Кабінету Міністрів України в роботі примирних органів.

Міністерству фінансів, Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству юстиції, іншим центральним органам виконавчої влади доручено визначати за зверненням Міністра соціальної політики України Розенка П.В. посадових осіб для представництва інтересів Кабінету Міністрів України в ході проведення примирних процедур та оперативно надавати необхідні для розв'язання спору матеріали з обґрунтуванням доказів позиції Кабінету Міністрів України.

Профспілки в свою чергу також визначили 10 представників від СПО об’єднань профспілок для ведення переговорів, яку очолив заступник Голови ФПУ С.Кондрюк.

Медиа-центр ФПУ