зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

28 Липня 2015
Україна та Австралія розпочнуть співпрацю щодо підземної газифікації вугілля в Україні
27 липня 2015 року в Києві сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння.
У документі йдеться про початок підготовки українсько-австралійського проекту підземної газифікації вугілля в Україні. Роботу над проектом підготовки проводитимуть компанії «Linc Energ LTD» та «Bond Bros Contrating Pty Limited»(Астралія) спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України.

«Ми зробимо все від себе залежне, щоб цей проект реалізувався. Я вірю, що це є перший Меморандум з Австралією, сподіваємося розширити нашу співпрацю в інші сфери енергетики»,- зазначив Перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Мартиненков.

«Меморандум – це реальний перший крок наших робочих взаємин між нашими країнами у сфері енергетики. Цей проект відкриває шлях до енергетичної незалежності України.», - зазначив Голова правління «Linc Energy LTD» Пітер Бонд (Peter Bond)
«Цей проект є одним з найбільш обнадійливих та перспективних проектів торговельної та інвестиційної співпраці між Австралією та Україною, тому я щиро сподіваюся, що він буде розвиватися», - додав Посол Австралії в Україні пан Дуглас Трапетт (Douglas Robert Trappett).

Нагадаємо, що розробка зазначеного проекту здійснюється у розвиток домовленостей, досягнутих за результатам візиту Президента України Петра Порошенка до Австралії 10-13 грудня 2014 року.

Правительственный портал