зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

29 Січня 2016
Відбулося обговорення впровадження проектів із використання вугілля для заміни природного газу на ТЕС і ТЕЦ
Правління Громадської ради при Міненерговугілля обговорило питання щодо впровадження проектів із використання вугілля для заміни природного газу на ТЕС і ТЕЦ України.

Це було одне з ключових питань, розглянутих на засіданні 28 січня 2016 року, під головуванням голови Громадської ради при Міненерговугілля Семена Поташника.

Презентацію про заміщення імпортованого природного газу вугіллям вітчизняного видобування шляхом будівництва нових теплофікаційних енергетичних комплексів на майданчиках існуючих ТЕЦ (у рамках Генеральної кредитної угоди від 25.12.2012 року між НАК «Нафтогаз України» та Державним банком розвитку КНР) представив Щербатюк О.М., заступник генерального директора ДП «Вуглесинтезгаз України». Він наголосив на позитивних сторонах проектів, а також зазначив, що окупність їх становить близько 12 років.

Правління Громадської ради заслухало позицію КМДА щодо екологічних наслідків впровадження зазначених проектів. Зокрема, з їхнього боку повідомлено, що місто веде перемовини з шведськими фахівцями щодо використання сміття для виробництва енергії. Представники КМДА підтримують ідею щодо пошуків альтернативних джерел енергії, водночас застерігають від поспішного прийняття рішення щодо місця розташування таких підприємств та пропонують пошук найбільш прийнятних варіантів.
Від НЕК «Укренерго» виступив Брехт О.С., звернувши увагу присутніх на перспективу розвитку енергетики, потребу заміни потужностей у майбутньому деяких енергоблоків ТЕС, які відпрацювали ресурс. Він підтримав пропозиції щодо використання в майбутньому пропонованих технологій спалювання вугілля та котлів з ЦКШ.

Заступник голови Громадської ради Татаринов А.А. у ході обговорення наголосив на важливості досліджень логістики, а також вивчення можливостей щодо забезпечення вугіллям. Секретар Громадської ради Яцкевич С.В. звернув увагу на значення програми заміни природного газу шляхом нових технологій спалювання вугілля для досягнення енергетичної незалежності та запропонував розглянути можливість впровадження проектів на Дарницькій ТЕЦ та ТЕЦ-6.

Учасники заходу обговорили можливості щодо зменшення терміну окупності проектів та проведення конкурсу на найкращий проект.

Крім цього питання, на засіданні правління обговорено план роботи Громадської ради на 2016 рік, пропозиції щодо підвищення ефективності її роботи та покращення координації з структурними підрозділами Міністерства.

Також представники громадськості заслухали звіт про виконання Міністерством заходів у рамках Ініціативи «Партнерство – відкритий Уряд», підкреслили позитивні сторони роботи та звернули увагу на необхідність поглиблення співпраці.

Правительственный портал