зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

29 Січня 2016
Міненерговугіллля виступає з ініціативою виділення коштів державного бюджету на забезпечення заробітної плати шахтарям державних шахт та для підтримки будівництва шахти "Нововолинська №10"
Відповідний проект змін до Державного бюджету розроблений фахівцями Міністерства енергетики та вугільної промисловості та зареєстрований у Верховній раді народними депутатами Михайлом Бондарем та Ігорем Гузем ( № 3813 від 26.01.2016)

Ідея розробки таких змін виходила від голови профспілки працівників вугільної промисловості Віктора Турманова та низки депутатів і була підтримана Міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним.

Проблема заборгованості заробітної платні перед шахтарями є системною і пов’язана з відсутністю державних дотацій збитковим шахтам. Державна політика в цій галузі скерована на покращення роботи вугледобувних підприємств та виведення їх на беззбиткову діяльність.

Це потребує додаткових інвестицій, у тому числі в обладнання, а також нових підходів до управління вугледобувними підприємствами: побудови чіткого контролю за операційними процесами, покращення охорони майна та відновлення системи контролю якості від лави до кінцевого споживача.

Реалізації цих ініціатив колективами шахт на всіх рівнях – від керівників підприємств до працівників кожної зміни – вже у 2016 році можна буде суттєво зменшити збитки від діяльності державних шахт.

Пресс-служба Министерства энергетики и угольной промышленности Украины