зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

11 Травня 2016
Міністр Ігор Насалик відвідав шахту «Червоноградська» ДП «Львіввугілля»
6 травня у рамках робочого візиту до Львівської та Івано-Франківської областей Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор НАСАЛИК спустився у шахту «Червоноградська», а по виїзді на-гора провів робочу нараду з представниками вугільних підприємств Львівщини та Волині. Спеціалісти Міненерговугілля також розглянули Програми розвитку гірничих робіт шахт державних підприємств «Львіввугілля» та «Волиньвугілля» на 2016 рік.

У нараді взяли участь народні депутати України Михайло Бондар та Олег Мусій, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, заступник Львівської облради Володимир Гірняк, в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко, міський голова Червонограда Андрій Залівський та голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих.

Міністр представив присутнім відомого фахівця шахтарської справи Анатолія Корзуна, який нині очолив Департамент вугільної промисловості.

Коротко окресливши стан в українській енергетиці на сьогодні, Міністр зазначив, що 17 травня на засіданні Національної ради реформ планує представити програму розвитку ПЕК – Концепцію реформування вугільної галузі.

- Вугільна галузь повинна розвиватися. У пріоритеті – технічне переоснащення, безпека праці та економічна збалансованість державних шахт. До кінця року буде зрозуміло, які шахти можуть працювати прибутково, які – підуть на приватизацію, які – на реструктуризацію. На часі – створення сучасного ринку вугілля. Зараз ми розпочинаємо експорт електроенергії, тому, впевнений, зможемо забезпечити збут вугілля. Переобладнання газових ТЕЦ на спалення вугілля теж розширить ринок збуту твердого палива.

Голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин звернувся до Міністра щодо сприяння забезпечення відпочинку дітей шахтарів влітку, а голова РО НПГУ м.Червонограда Віталій Оніжук поцікавився, коли гірникам піднімуть оклади до сучасного рівня мінімальної зарплати.

- Спочатку потрібно розібратись з ситуацією в ПЕК загалом, адже внутрішня заборгованість у енергетичному секторі становить 29 млрд грн., – зауважив Ігор Насалик. – Збалансуємо видатки і доходи, оптимізуємо структуру галузі – тоді й можна вести мову про підвищення оплати праці.

Спілкування з журналістами всеукраїнських та місцевих телеканалів, радіо, інформагенцій та газет було змістовним, проте стислим у часі, адже графік візиту Ігоря Насалика досить напружений: на черзі – відвідування Міністром Бурштинської ТЕС ВАТ “Західенерго” та Державного підприємства “Калуська ТЕЦ” ДПЗД “Укрінтеренерго”.

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський та очільник ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко на прес-конференції повідомили, що у цьому місяці технічне переоснащення наших шахт буде профінансовано державою у розмірі 18 млн грн, 8 з яких вже поступило. Це дозволить здати в експлуатацію три низькозольні лави на шахтах «Великомостівська», «Межирічанська» та «Степова», вугілля з яких не потребує збагачення та йде напряму споживачам. Якщо програма Міненерговугілля буде реалізована, то у 2017 році ДП «Львіввугілля» може вийти на беззбитковий режим роботи й стати значним гравцем вугільного ринку.

Пресс-служба ГП "Львовуголь"