зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Червня 2023
Ситуація в енергосистемі на 21 червня: через масштабну аварію на високовольтних мережах оператора системи електропередачі без світла - понад 100 тисяч абонентів у Києві та області
СТАН МЕРЕЖ

Зранку 21 червня сталася масштабна аварія на лінії 330 кВ оператора системи електропередачі, внаслідок чого було знеструмлено 100 тис. споживачів у Києві та області, є затримки руху громадського транспорту. За оперативними даними, місце пошкодження мереж у Вінницькій області. Причини аварії уточнюються.
Також вдруге цього тижня через аварійну ситуацію в мережах оператора системи передачі на території України відбулося тимчасове роз'єднання міждержавної лінії з Молдовою. Крім того, вимикалася високовольтна лінія оператора системи електропередачі в Чернівецькій області. Причини з'ясовуються.

ГЕНЕРАЦІЯ

З планового ремонту, який відбувається в межах наймасштабнішої ремонтної кампанії енергетичних об’єктів за часи незалежності, вийшов черговий блок теплової генерації потужністю у 100 МВт.
Ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної - триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛУ

Уночі ворог завдав чергового дронового удару по території України. Пошкоджень об'єктів енергетичної інфраструктури не зафіксовано.