зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

9 Липня 2023
Фонд держмайна знайшов інвесторів для 200 державних активів
За І півріччя 2023 року Фонд держмайна залучив від приватизації понад 1,8 млрд грн. Це рекордна за 10 років сума від продажу державного майна. Про це розповіла заступниця Голови ФДМУ Людмила Дараган. В попередні роки в середньому цей показник становив 267 млн грн.

«В першу чергу, в приватизації бере участь український бізнес, який вірить у наших захисників і захисниць. Понад 60% інвесторів – український малий та середній бізнес. Він готується до розвитку після нашої повної перемоги», – зазначила Людмила Дараган.

Це демонструють результати аукціонів – Фонд держмайна знайшов інвесторів для понад 200 об’єктів, а фінальна вартість активів зросла у 3,5 рази. В середньому за кожен лот змагалися п’ять підприємців, розповіла Людмила Дараган.

Найбільшою популярністю користується нерухомість. 76% проданих активів – це об’єкти промислової та адміністративної нерухомості, наприклад, склади, цехи, майстерні, офіси.

Перевага цих об’єктів – наявність комунікацій. Це так звані brownfield-активи, коли приватний власник купує, відновлює та використовує їх для старту нового бізнесу.

За інформацією ФДМУ